Spróbujcie tego :)
Składniki:
- 1 szklanka kaszy gryczanej
- 300 g białego sera
- 2 jajka
- 3 łyżka masła
- 3 łyżki posiekanej natki pietruszki
- 3 łyżki tartej bułki
- 2 łyżki oleju
- sól
- pieprz
Kaszę wsyp do rondelka, wlej pół litra wrzącej wody, dodaj łyżkę masła i szczyptę soli. Gotuj na małym ogniu pod przykryciem, aż kasza wchłonie całą wodę (możesz też ugotować 2 torebki kaszy zgodnie z przepisem podanym na opakowaniu i dodać masło).
Rozgnieć widelcem ostudzoną kaszę z serem, dodaj jajka i natkę pietruszki, dopraw solą i pieprzem. Wyrób jednolitą masę i uformuj z niej okrągłe płaskie kotlety. Obtocz kotlety w tartej bułce i smaż na złocisty kolor na oleju wymieszanym z pozostałym masłem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz