- 4 marchewki
- cukinia
- 4 filety z halibuta
- 2 ząbki czosnku
- tymianek
- sól
- pieprz
- natka pietruszki
Marchewki i cukinię kroimy w długie cienkie plastry, a następnie w słupki, tak by przypominały cienki makaron. Czosnek kroimy w plasterki. Mieszamy marchewkowe i cukiniowe makarony z czosnkiem, solą, pieprzem i tymiankiem. Układamy w naczyniu żaroodpornym i skrapiamy wodą. Halibuta nacieramy solą i pieprzem, układamy w drugim naczyniu żaroodpornym. Rozgrzewamy piekarnik do 180°C. Wstawiamy oba naczynia i pieczemy ok. 20 minut, aż ryba i warzywa będą miękkie. Zwijamy ?makaron? w gniazdka i na każdym układamy kawałek ryby, posypujemy natką. Dzieciom podajemy z ryżem lub ziemniakami oraz sosem ze słodkiej śmietanki i parmezanu.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz