Składniki:
- 300 g prawdziwków (borowików)
- 2 gałązki świeżego rozmarynu
- 1/2 pęczka pietruszki
- 4 ząbki czosnku
- 1 bagietka lub chleb
- sól
- pieprz
- oliwa z oliwek
- olej do smażenia
Grzyby oczyść, każdy pokrój na 3-4 plasterki i osusz papierowym ręcznikiem. Na patelni rozgrzej niewielką ilość oleju, dodaj grzyby i drobno posiekany rozmaryn. Dopraw solą i pieprzem i smaż grzyby, aż się zrumienią.
Czosnek i pietruszkę posiekaj, dopraw solą i kilkoma kroplami oliwy. Pieczywo pokrój na kromki, natrzyj je mieszanką czosnku i pietruszki i podsmaż z dwóch stron na patelni. Na ciepłych grzankach układaj grzyby i natychmiast podawaj.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz