Koreczki z szynki i ogórka konserwowego stały się hitem mojej ostatniej rodzinnej imprezy. Nie dość, że z nimi mało roboty, to jeszcze bardzo smaczne. Była to pierwsza rzecz, która zniknęła ze stołu z zimnej płyty. Polecam wszystkim na imprezy.
Składniki:
3 długie ogórki konserwowe
12 plastrów szynki konserwowej
1 serek ziołowy Almette
1 pęczek szczypiorku
36 wykałaczek
Ogórki konserwowe tak długie jak szeroka jest szynka konserwowa przekroić na ćwiartki. Szczypiorek umyć i drobno posiekać. Rozłożyć plastry szynki na stole i każdy posmarować serkiem. Na każdym plasterku szynki położyć ćwiartkę ogórka, posypać szczypiorkiem i zwinąć w rulon. Wbić w każda roladkę po 3 wykałaczki i przekroić na trzy części.
Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz