Podobno
to jedna z najprostszych potraw, choć zdarzają się antytalenty
kulinarne, którym nawet ona nie wychodzi. Nie ma się jednak czego bać!
Składniki:
300 g makaronu np. rurki, kolanka,
3 szklanki mleka,
3 szklanki startego sera żółtego,
3 łyżki mąki,
2-3 łyżki masła,
2 jajka,
Sól, pieprz.
Przygotowanie:
1) gotujemy makaron al dente;
2) podgrzewamy w garnku masło, dodajemy
mąkę, sól, pieprz, mieszamy dokładnie, gotujemy kilka minut, ściągamy z
ognia, dodajemy jajka, mieszamy, dorzucamy trzy czwarte sera i
odcedzony makaron;
3) przekładamy całość do naczynia żaroodpornego i
zapiekamy 15 minut w temperaturze 180°C, dorzucamy resztę sera na
wierzch po czym pieczemy kolejne 15
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz