Przygotowując farsz do pierogów na bazie mięsa
mielonego można wcześniej lekko je podsmażyć i połączyć z ugotowaną
marchewką. Wszystkie składniki łączymy na gładką masę, formujemy małe
płaskie kuleczki i nadziewamy nimi ciasto. Takie pierożki po ugotowaniu
będą świetnie smakować lekko zarumienione na patelni lub podane z sosem
serowym.
Mięsny farsz możemy użyć do takich dań jak: lasagne, burrito,pizza, zapiekanki warzywne,
omlety jajeczne czy nawet sałatki! Co więcej taki składnik dodany do
śniadaniowych chlebków wraz z serem żółtym i zapieczony w tosterze
pozwoli poczuć po takim posiłku silną dawkę energii i pozostawić uczycie
sytości na bardzo długo, eliminując tym samym podgryzanie słodkości.Mięso
mielone będzie także wyśmienicie smakowało, jeśli zapieczemy je na
grillu w warzywach np. wydrążonych wcześniej bakłażanach. Taka przekąska
podczas ogródkowego pikniku na pewno mile zaskoczy gości.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz