czwartek, 23 kwietnia 2015

~~Mięsne nadzienie do pierogów~~

Przygotowując farsz do pierogów na bazie mięsa mielonego można wcześniej lekko je podsmażyć i połączyć z ugotowaną marchewką. Wszystkie składniki łączymy na gładką masę, formujemy małe płaskie kuleczki i nadziewamy nimi ciasto. Takie pierożki po ugotowaniu będą świetnie smakować lekko zarumienione na patelni lub podane z sosem serowym.
Mięsny farsz możemy użyć do takich dań jak: lasagne, burrito,pizza, zapiekanki warzywne, omlety jajeczne czy nawet sałatki! Co więcej taki składnik dodany do śniadaniowych chlebków wraz z serem żółtym i zapieczony w tosterze pozwoli poczuć po takim posiłku silną dawkę energii i pozostawić uczycie sytości na bardzo długo, eliminując tym samym podgryzanie słodkości.Mięso mielone będzie także wyśmienicie smakowało, jeśli zapieczemy je na grillu w warzywach np. wydrążonych wcześniej bakłażanach. Taka przekąska podczas ogródkowego pikniku na pewno mile zaskoczy gości.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz