Spaghetti w sosie kurkowym
Składniki:- kurki
- oliwa
- 40 g masła
- śmietana (18-30%)
- cebula
- ząbek czosnku
- szczypta imbiru
- szczypta białego pieprzu
- natka pietruszki
- makaron spagetti
- ½ kostki rosołowej
W rondlu rozgać oliwę i masło, lekko podsmażyć posiekaną w kostkę cebulę i czosnek.
Dodać imbir a następnie drobno posiekane kurki.
Smażyć kilka minut, aby trochę zredukować płyn z kurek,
dodać śmietanę i gotować kilka minut, aż sos trochę zgęstnieje.
Przyprawić solą, białym pieprzem i połową posiekanej natki pietruszki.
W międzyczasie ugotować spaghetti w wodzie z solą, łyżką oliwy i połową kostki rosołowej.
Makaron odcedzić, pozostawiając trochę płynu z gotowania w garnku.
Wrzucić makaron ponownie do garnka, dolać sos z rondla i posypać pozostałą natką pietruszki.
Wymieszać ostrożnie ale dokładnie i... podawać :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz