Składniki:
- 1 szklanki mleka,
- 1 szklanki wody,
- 1 łyżeczki sody oczyszczonej,
- 2 szklanek mąki,
- 1 jajka,
- szczypty soli,
- 6 parówek albo małych kiełbasek,
- 1 cebuli,
- 20 dag pieczarek,
- 6 plastrów żółtego sera.
Z mleka, wody, sody oczyszczonej, mąki, jajka i szczypty soli przygotowujemy ciasto naleśnikowe, mieszając dokładnie wszystkie składniki. Następnie smażymy naleśniki na oleju do czasu, aż uzyskają blady kolor. W tym czasie gotujemy parówki i podsmażamy drobno pokrojone pieczarki z cebulą. Teraz wystarczy tylko przekroić parówki na pół i ułożyć po jednej na każdym placku, dodając pieczarki i plasterek sera. Naleśniki można zawinąć w rulon albo tak jak gołąbki. Na koniec należy podsmażyć naleśniki na oleju. Jeżeli chcesz, by były bardziej chrupkie, możesz je obtoczyć w bułce tartej.
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz