Kiełbasa z tortellini, pomidorami i szpinakiem
- ½ kg świeżego pierożków tortellini
- ½ kg grubej kiełbasy w plasterkach
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- ½ czerwonej cebuli w plasterkach
- 2 ząbki posiekanego czosnku
- 1 szklanka pomidorków cherry
- 3 filiżanki szpinaku
- ½ łyżeczki soli
- ¼ łyżeczki świeżego zmielonego czarnego pieprzu
- 3-4 posiekane listki świeżej bazylii
Tortellini ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu.
Zagotować 1 litr wody, wrzuć doń plastry kiełbasy i parzyć je przez około 5 minut.
Na dużej patelni rozgrzać oliwę z oliwek, na średnim ogniu.
Dodać cebulę i czosnek i smażyć do zmięknięcia, przez około 3 minuty.
Wrzucić kiełbasę w plasterkach, gotowane tortellini, pomidory cherry, szpinak, dodać sól i pieprz.
Smażyć przez kolejne 3 minuty.
porcje nałożyć do miseczek, posypać posiekaną bazylią i...
Podawać
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz