czwartek, 30 kwietnia 2015

~~ Pieczarki z grilla~~

Pieczarki z grilla

 
 
Składniki:
  • 300 g dużych pieczarek
  • 1 cebula
  • 50 g żółtego sera
  • sól
  • pieprz
  • oliwa
Przyrządzenie:
Pieczarki umyć, osuszyć, odcięte nóżki drobno posiekać.
Cebulę posiekać w kostkę.
Na patelni rozgrzać oliwę i usmażyć cebulę na złoty kolor, dodać posiekane nóżki z pieczarek.
Przyprawić i farsz chwilę poddusić.
Kapelusze pieczarek napełnić farszem, posypać startym serem.
Pieczarki ułożyć na aluminiowej tacce, owinąć folią aluminiową.
Ułożyć na grillu i piec około 15 minut.
Podawać:
Przyozdobione kawałkami czerwonej papryki.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz