niedziela, 3 maja 2015

~~ Pieczarki z rusztu~~

 Składniki
  • 12 - dużych pieczarek
  • kawałek papryki czerwonej
  • kawałek kiełbasy wiejskiej
  • kawałek sera żółtego
  • serek topiony
  • szczypiorek
  • kilka ząbków czosnku
  • oliwa
  • sól
  • pieprz
Opis przygotowania
Pieczarki wyczyścić. Odciąć nóżki. Połowę kapeluszy wydrążyć. Wszystkie przełożyć na tackę, oprószyć solą i pieprzem.
Paprykę i kiełbasę pokroić w kostkę, wymieszać z serem startym na tarce o grubych oczkach i posiekanym ząbkiem czosnku. Serek wymieszać z posiekanym szczypiorkiem. Tak przygotowane farsze nałożyć do wydrążonych kapeluszy. Resztę posypać grubo posiekanym czosnkiem i skropić oliwą. Upiec na ruszcie.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz