Gołąbki z indyka
- 800 g białej kapusty
- 500 g mielonego mięsa z indyka
- 2 marchewki
- 1 cebula
- 1 szklanka kaszy manny
- ¾ szklanki ryżu
- 1 łyżeczka mielonego kminku
- sól
- pieprz
- mąka
- olej
Kapustę oczyścić, pokroić w cieniutkie paseczki, posolić i pozostawić na około 20 minut.
Marchewkę obrać, zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
Cebulę obrać, pokroić w kostkę.
Kapustę odcisnąć wymieszać z mięsem, marchewką, cebulą, ryżem, kaszą manną, doprawić.
Formować małe gołąbki, które panierować w mące.
Obsmażyć na tłuszczu, obsmażone ułożyć w żaroodpornym naczyniu.
Podlać wodą i zapiekać w piekarniku nagrzanym do temperatury 180°C przez 30 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz