niedziela, 3 maja 2015

~~Golonka z indyka w piwie~~

Golonka z indyka w piwie

Składniki:
  • 4 goloneczki indycze
  • ¾ litra piwa
  • 1 łyżka masła
  • 2 łyżeczki Vegety
  • 2 drobno posiekane ząbki czosnku
  • sól
Przyrządzenie:
Golonki indycze umyć, osuszyć, delikatnie posolić, posypać Vegetą, natrzeć czosnkiem.
Odstawić do lodówki na 12 godzin.
Następnego dnia golonki włożyć do szerokiego rondla, zalać jasnym piwem
i dusić pod przykryciem do miękkości.
Pod koniec dodać łyżkę masła.
Podawać:
Na półmisku obłożone dowolną surówką i duszonymi brukselkami.
W sosjerce podać sos z duszenia.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz