Składniki:
400g pieczarek,1 cebula,
3 łyżki masła,
4 szklanki bulionu z kurczaka lub kostki drobiowej,
300ml śmietany kremowej,
3 łyżki startego żółtego sera,
kilka gałązek natki pietruszki,
sok z połowy cytryny,
odrobina gałki muszkatołowej,
sól,
pieprz.
Przygotowanie:
Wykonanie: 1. Cebulę obrać i posiekać oraz pieczarki pokroi w cienkie plasterki.
2. Trzy łyżki masła rozgrzać w rondlu, zeszklić cebulę. Dodać pieczarki, przesmażyć.
3. Wlać bulion, gotować ok. 10 minut.
4. Śmietanę rozrobić z kilkoma łyżkami gorącego bulionu i wlać do rondla. Przyprawić solą, pieprzem, sokiem z cytryny i gałka muszkatołową.
5. Zamieszać, dodać starty ser i zagotować. Podawać z makaronem lub bez niczego. Smacznego
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz