sobota, 28 marca 2015

~~Kiełbasa pieczona w majeranku~~

Składniki

  • 8 pęt białej kiełbasy
  • 2 duże cebule
  • olej do smażenia
  • 4 łyżeczki majeranku
  • 2 łyżki sklarowanego masła
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Kiełbasę umyć i gotować przez 10 minut we wrzątku.
Cebulę pokroić w grube plastry i lekko zrumienić na oleju.
Rozgrzać piekarnik do 160 stopni C.
Rozpuścić 2 łyżki sklarowanego masła w rondelku i dodać 4 łyżeczki majeranku.
Ugotowaną kiełbasę przełożyć do brytfanki podlanej 3 łyżkami oleju, dodać na wierzch cebulę i polać masłem z majerankiem.
Piec przez 25-30 minut.
Podawać gorącą ze świeżym chrzanem.



 

 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz