Składniki:
- wołowe na rolady
- boczek w plastrach 8 szt.
- śliwki suszone
- sól, pieprz
- szklanka bulionu warzywnego
- szklanka wody
- 1/2 szklanki śmietany 36%
- przyprawy: 1 liść laurowy, ziele angielskie lub zielony pieprz (w zależności od nadzienia)
Mięso na roladki oprószam sola i pieprzem, na to kładę po plasterku boczku, a na to 2 śliwki.
Zawijam, spinam wykałaczką lub obwiązuję nitką. Zawijam, spinam wykałaczką lub obwiązuję nitką.Obsmażam na tłuszczu, np. oleju, maśle.Zalewam bulionem, dodaję przyprawy, śmietankę, wodę i duszę ok. 1 godziny do miękkości. Podaję z kaszą, kluskami lub ziemniakami.
Życzę smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz