Skadniki na ciasto:
3 szkl.mąki
3/4 szkl.cukru
250 g.masła lub margaryny
6 żółtek
1,5 łyzeczki proszku do pieczenia
Masa" serowa":
6 białek
1 szkl. cukru pudru
3 duże opakowania kwaśnej śmietany 18%(400g)
2 budynie śmietankowe bez cukru
Sposób przygotowania :
Ciasto: Wszystkie składniki zagnieść i podzielić na dwie części.Jedną częśc zamrozic,a drugą wyłozyć blaszkę o wymiarach(25 na 30 cm) wyłożoną papierem do pieczenia Podpiec ok.20 min w 180 stopniach.wystudzić Masa: Białka ubić na sztywno,pod koniec ubijania dodać cukier,ubijać dodać śmietany,wymieszac.Na koniec wsypać budynie,i delikatnie połączyć.Masę przełozyć na podpieczony spód ciasta .Na wierzch zetrzeć ciasto z zamrażalki ,Piec ok 50 min w 180 stopniach Wystudzić i posypać cukrem pudrem.
Smacznego :)
3 szkl.mąki
3/4 szkl.cukru
250 g.masła lub margaryny
6 żółtek
1,5 łyzeczki proszku do pieczenia
Masa" serowa":
6 białek
1 szkl. cukru pudru
3 duże opakowania kwaśnej śmietany 18%(400g)
2 budynie śmietankowe bez cukru
Sposób przygotowania :
Ciasto: Wszystkie składniki zagnieść i podzielić na dwie części.Jedną częśc zamrozic,a drugą wyłozyć blaszkę o wymiarach(25 na 30 cm) wyłożoną papierem do pieczenia Podpiec ok.20 min w 180 stopniach.wystudzić Masa: Białka ubić na sztywno,pod koniec ubijania dodać cukier,ubijać dodać śmietany,wymieszac.Na koniec wsypać budynie,i delikatnie połączyć.Masę przełozyć na podpieczony spód ciasta .Na wierzch zetrzeć ciasto z zamrażalki ,Piec ok 50 min w 180 stopniach Wystudzić i posypać cukrem pudrem.
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz