Składniki:
- Ciasto
- 1,5 szklanki mąki pszennej
- 1/4 szklanki wody gazowanej
- 1 szklanka mleka
- 1 jajko
- szczypta soli
- 1 łyżeczka oleju
- Farsz
- 300 g pieczarek
- 1 cebula
- olej do smażenia
- 1 łyżka śmietany
- sól i pieprz do smaku
- (można dodać ser żółty)
Przygotowanie:
Wszystkie składniki na ciasto zmiksować na gładko. Odstawić na 30 minut.
Przygotować farsz. Pieczarki obrać i pokroić w kostkę, cebulę posiekać. Na patelni rozgrzać olej i smażyć pieczarki z cebulą, cały czas mieszając. Dodać śmietanę, doprawić solą i pieprzem, wymieszać.
Na patelni smażyć cienkie naleśniki. Nakładać farsz i zwijać w ruloniki lub składać na pół.
Naleśniki można nadziewać różnym farszem to jeden z nich :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz