sobota, 28 marca 2015

~~Pasta z wędzonym łososiem~~

Pasta dla każdego i w każdym wieku,  wspaniale smakuje na krakersach. To świetna przekąska na imprezy. ( można faszerować nią jajka)

Składniki:
  • 100 g  wędzonego łososia
  • 2 łyżki śmietany
  • 200 g serka śmietankowego o temperaturze pokojowej
  • sok z 1/2 cytryny
  • posiekany świeży koperek (do smaku)
  • sól i świeżo zmielony czarny pieprz do smaku
  • 30 g kawioru z łososia
 Przygotowanie:
Włożyć łososia do blendera i zmiksować na gładko. Dodać śmietanę, serek, koperek, sól, pieprz i sok z cytryny, i zmiksować do pożądanej konsystencji.
Przełożyć do miseczki lub smarować pastą krakersy, Faszerować jajka, lub posmarować tosty.
Życzę smacznego :)
 
 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz