~~Czerstwy chleb~~
Jeśli pozostawiony na wierzchu chleb wysechł, trzeba go mocno owinąć w morką ścierkę i podpiec w piekarniku. Czerstwe pieczywo możemy także odświeżyć na parze. Będziemy potrzebowali dwóch garnków. Mniejszy trzeba wstawić do większego i całość szczelnie przykryć pokrywką. podgrzewamy do zagotowania. Para wydobywająca się z dolnego garnka znakomicie odświeży nam pieczywo.
~~Pasta z groszku~~
Co zrobić, jeśli została nam puszka groszku, a nie mamy ochoty na sałatkę warzywną?
Polecam pyszną pastę.
Groszek wsypać do miseczki i roznieść widelcem na gładką masę. Dodać odrobinę oliwy i wymieszać, doprawi do smaku:) Pycha:)
Jeśli chcemy aby nasze kotlety po upieczeniu były soczyste i miękkie,wystarczy, że mięso po rozbiciu włożymy do miseczki z mlekiem i odstawimy do namoczenia na jedną godzinę. :)
Polecam pyszną pastę.
Groszek wsypać do miseczki i roznieść widelcem na gładką masę. Dodać odrobinę oliwy i wymieszać, doprawi do smaku:) Pycha:)
~~Świeży kurczak~~
Upieczony kurczak nie wyschnie, gdy obłożymy go plasterkami pomarańczy, starannie przykryjemy folią i włożymy do lodówki. Następnego dnia kurczaka można odgrzać w piekarniku. Gwarantuję że będzie soczysty i chrupiący:)~~Idealny sposób na idealne schabowe~~
Aby panierka nie rozdzielała się od rozbitego mięsa, do rozkłóconego widelcem jajka należy dodać odrobinę oleju i starannie wymieszać.Jeśli chcemy aby nasze kotlety po upieczeniu były soczyste i miękkie,wystarczy, że mięso po rozbiciu włożymy do miseczki z mlekiem i odstawimy do namoczenia na jedną godzinę. :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz